måndag 18 maj 2015

Putt och chipp

I torsdags åkte jag till Hagge GK golfbanan som ligger närmast där jag bor, det blev inget spel med träning i 2 och en halv timme. Största delen av tiden lade jag ner på övningsgreenen, med några olika övningar.

Jag började med att känna in greenen se hur snabb den var och få igång puttern. Om man ska jämföra med greenerna på Västerås GK som jag spelade för ett par veckor sedan så stod denna nästan still, var väldigt trögt att putta.

Jag började meden övning jag såg David Lingmerth göra i golfskolan där man sätter upp peggar i en halvcirkel runt hålet där man börjar kort och sedan blir det längre jag satte upp dem på avstånden 70cm, 1,5m, 2m, 3m, 4m, & 5m.

På de 3 kortare avstånden skulle jag slå bollen ingår på ett slag på de 3 längre skulle jag slå i bollen på max 2 slag, om jag misslyckas med ett avstånd måste jag börja om helt.


Jag började med de längsta fick börja 3 gånger innan jag satte alla inom rätt slag, när jag hade klarat det så började jag från andra hållet och på försök 4 så satt alla puttar som de skulle.

Jag gick vidare till nästa övning som kallas klockan, man sätter ut peggar på avstånden 1 och 2 meter från hål åt 4 olika håll från hålet.

Sedan börjar man innervarv och ska sätta bollen i hål på en putt, när man klarat alla 4 på innervarvet så kör man yttervarvet och även där ska bollen sänkas på första slaget, missar man någon putt så börjar man om från början. Så det gäller att man är koncentrerad och sätter att 8 puttarna.

Nu kommer jag till den sista övningen med puttern, jag stället upp 2 peggar så en boll kommer igenom, ungefär en meter från där jag slog putten. Jag hade 6 bollar framme och för att få lite tävling och press så var jag tvungen att slå alla 6 puttar genom grinden annars fick jag börja om.


Det tog några försök innan alla 6 bollarna rullade igenom grinden, jag tycker det är en bra övning för att kolla så att man startar bollen på linjen, målet är inte att slå bollen i hål utan att slå den igenom grinden.

Nu hade jag spenderat ungefär en och en halv timme på greenen och kände att det var dags för lite chippar.

Mätte upp ca 13-15m och slog mot för den kortare flaggan där jag bara hade 2m green att landa på och sedan mot den längre flaggan där jag hade 10m green att landa på.

De kortare slagen försökte jag få höga med lite backspinn på så jag skulle få stopp i bollen då det var lite green att jobba med, medan mot den längre flaggan försökte jag slå låga chippar som ska landa tidigt på green och rulla till flaggan. Då det är detta jag har mest problem med så ska jag börja jobba mer med detta även att slå chippar och pitchar från ruffen för att minimera missar när jag ska spela upp bollen på green.
Bild från i höstas men spridningen på bollarna var ungefär lika i torsdags.

Jag ska planera ett riktigt träningspass för chipp och pitch med ordentliga mått och att landa inom en viss radie från hål, mer om det kommer.

På återseende
Stefan 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar