måndag 29 februari 2016

ProAm

Calanova GC kan jag varmt rekommendera, det är en bana som går lite upp och ned men är lagom svår.
Vill man kan man utmana banan rejält och spela den svårare men man kan spela den säkert och samtidigt ha roligt bara.

Det var väldigt intressant att spela med två före detta proffs, den stora skillnaden var deras spel runt och på green men något som slog mig ännu mer är deras spel från tee.

Inte längden eller hur de hela tiden satte bollen i spel, utan vilken klubba de valde och hur de valde att spela bollen lägre med ett längre järn på par 3 hålen där vi hade motvind.

Många gånger tar jag alltid drivern och försöker spela mig så långt jag kan istället för att spela kanske ett järn på en kortare par 4 eller på en par 5 för att lägga upp mig med mitt andra slag istället för att komma så långt som möjligt på dessa hål.

Jag spelar så klart även mycket driver då jag är ganska säker med den och vet vart jag har den någonstans.Statistiken blev inte skriven då vi spelade matchspel i par, bästboll.
Vi spelade med en pro och en amatör i varje lag.
Då jag och min kompis Andreas har ungefär samma handicap så fick vi ett slag på varje hål.
Detta är en tävlingsform som jag verkligen kommer att spela flera gånger, det gjorde golfen mer intensiv. Tryck på bilderna för att få dem större.


Då vi plockade upp bollarna när vi inte var i närheten av att utmana eller bli bättre än vår partner så blev det varken en fullständig score eller statistik.

Men jag vet att jag bara missade 3 eller 4 fairways, varav den ena var in på föregående håls fairway så bollen låg bra och jag hade rent in mot green.


Det var en avslappnad runda med mycket skratt och tjöt.

Jag spelade bra från tee till green, men mitt närspel och puttning fortsätter att hacka.
Det är något som frustrerar mig väldigt mycket att jag inte får in mina chippar och att min känsla och kontroll med puttern är som bortblåst.

Vinden som var ställde till det lite på vissa hål men inget som påverkade spelet så väldigt mycket.

Söndagens pass blev inställt då vi hade en mindre storm med snöfall(natten till söndag) och regn.
Nu till helgen så ska jag till Madrid för att kolla på fotboll så det kommer att bli en golf-fri helg men om 2 veckor så ska jag ge mig själv ett rejält pass på både rangen och chipp/puttinggreen.

På återseende
Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar