onsdag 8 april 2015

Vägen fram tills idag!

Då börjar vi historiegenomgången.
Allt började med att en vän, Andreas, som kommer att dyka upp många gånger i bloggen hade fått för sig att golf kan vara kul, så helt plötsligt så stod jag där med ett järnsett, 2 wedgar, en driver och en putter.

Då tänkte man, det här kan ju inte vara så svårt, så fel jag hade. Vi började spela på Skerike's 9 hålsbana, Hälla GK och Svanskogens GK där vi inte behövde ha gröntkort. Man måste då ge oss att vi höll i, bollarna gick lite åt alla håll, men vi hade bestämt oss att vi ska ta gröntkort.

Vi bokade kursen, spelade lite golf fram tills dess. Det började väl gå lite bättre, vi behövde inte gå så långt in i skogen för att hitta bollarna och då blev det ju faktiskt roligare. När väl helgen kom då vi bokat vår kursen så var det riktigt skit väder, det blåste, regnade och ju längre dagen gick desto mer frusna blev vi. Hon som höll i det hela guidade oss igenom en bra position och uppställning för att komma närmare hål, ur bunker och i hål.
Innan första rundan på Svanskogens GK
September 2013
Man kan väl säga att det enda kursen gjorde var att vi fick veta hur vi fick en bättre uppställning, regler och att ropa Fore! Inte det vi ville veta, vi ville ju veta hur vi slår så rakt och långt som möjligt.

Sedan så stod jag där med mitt grönakort och det blev en blåsig, kall och regnig höst med mycket golf, den sista rundan spelades sent i november. På den sista rundan för året lyckades jag med att sänka mig, från 36 till 35,5 och det är få gånger jag varit så nöjd som då.

Jag och 2 kompisar åkte till Frösåker GCC 6/1-14 för de hade 9 hålbanan öppen.
Det blev 36 hål den dagen.
Nu börjar vi komma fram till våren 2014 och man var som en kalv på grönbete, man tog alla chanser man fick för att komma ut och spela.

Citygolen 2014 i Västerås, 3 manna-scramble.
Vi kom på 4:de plats.
Jag fick upp ögonen för Olympiagolfen och anmälde mig, hur det gick där kommer jag tillbaka till.

Vår och golfsäsong betyder också tävlingar, jag var från början lite skeptisk till det hela med tävling men tillslut så anmälde jag mig till en, det gick väl kanske inte så jätte bra kom kring 20-22 plats av 45-50 startande, men jag var nöjd och framförallt så hade jag fått en blodad tand, det där var tvunget att göras om.

Jag försökte att spela så många tävlingar jag kunde, kändes som bra erfarenhet och jag gillade den där kittlande känslan när man står på första tee och ska slå ut. Blev inte direkt några större framgångar, det fick dröja enda fram till golfveckan på Västerås GK innan det skulle ge något resultat.

Först spelades en bästboll, jag och nämnde Andreas gav oss ut för att först och främst spela som ett lag, ena satsade kanske lite mer i vissa lägen och tvärtom i andra. Det skulle ge resultat, vi kommer in på en fin 3de plats, håller i den hela dagen och får gå på prisutdelning. Sedan kom singeldagen, jag får bege mig ut tidigt, bland de första bollarna och det går bra, när vi passerat 15 och vi ser på mitt scorekort att det kan ta mig långt upp i resultatlistan. Då börjar jag skaka, på mina 3 sista hål lyckas jag endast skrapa ihop 3 poäng.

Jag(till höger) & Andreas(i rött) under golfveckans scramble.
När jag väl kommer in så landar jag högst upp på 41 poäng och den nervösa väntan börjar, jag får vänta hela dagen och se namn efter namn trilla in under mig och börjar inse att det här kan gå långt och när även Andreas kommer in och dyker in en bra bit bakom mig med bara en handfull bollar kvar på banan börjar jag hoppas, då kommer en boll in med en kille på 42 poäng och jag är nu 2a, jag blir lite besviken men vet att det är bara 3 eller 4 bollar kvar så jag är vid gott mod. I den sista bollen kommer det en kille som spelat en super runda och gjort till skillnad mot vad jag gjorde hållit ihop det på slutet, han går in på 44 poäng och jag är 3a.

Träning inför Sverige Finalen.

Nu är semestern slut och tiden för golf blir mindre, men jag hade anmält mig till Olypmiagolfen och bestämt mig att jag ska kvala mig till Sverige Finalen. Olympiagolfen går ut på att man registrerar alla sina ronder under säsongen och sedan väljer datorn ut de 5 bästa så får man en poäng, de 22 bästa i min klass skulle kvalificera sig till Sverige Finalen som spelades på Öijareds GK och som sagt målet var att jag skulle dit. Sagt och gjort så klarar jag kvalgränsen och tar mig till finalspelet som avgörs över 36 hål på 2 dagar, det blev en flopp däremot, jag var för taggad och spelade inte smart under de 2 dagar.

Det blev inte helt katastrofresultat men jag var inte med i täten och slogs om platserna till Dubai.

Där gick säsongen 2014 i vila lite, det blev inte så mycket golf under hösten och det är väl ungefär så långt jag kommit.

Min golf har förbättrats avsevärt under de senaste året och nu fortsätter det hårda jobbet.

Uppdatering vad jag gjort i vinter och första rundan för säsongen kommer inom kort.

På återseende.
Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar